Home » Pillier Est

Recording session 4 Pillier Est

Music & production Frank Koene

Delen…


© copyright music & webdesign Frank Koene Recorded.nl

info:
Pilier Est …… Paris.

21 januari 2007 rond 21.00 uur stond ik boven op de Eifeltoren in Parijs en trof daar Matthias Blondeel. Naast elkaar bekeken we het prachtige uitzicht dat de Eifeltoren bij nacht biedt. Een gigantische laserstraal bewoog zich boven onze hoofden en passeerde ons. Op hetzelfde moment zag ik Matthias een prachtige foto maken. Uit de hand, zonder flits met een professionele Canon camera …..het overweldigende uitzicht, de laserstraal, de foto ging in een flits op zijn digitale display aan mij voorbij. Wat een aandenken dacht ik….. spontaan overviel ik hem met de vraag of hij ons de foto wilde e-mailen. Tot mijn verbazing stemde hij daarin toe. Het werd een kort maar zeer sympathiek gesprek. Hij bleek voor zijn studie te fotograferen

Toen ik in Nederland terug was kwamen de foto’s al gauw binnen via de mail. Ik was erg onder de indruk en vroeg hem of hij het goed vond dat ik bij deze foto’s muziek zou componeren. Hij stemde in met een presentatie op recorded.nl.

In Venlo speelde ik enkele weken hierna tijdens een jam sessie met Fred v d Essen op bas en Richard Jacobs op drums. Dit klikte meteen en we besloten een keer muziek te maken in de vorm van een opnamesessie bij mij in de studio.

Met Igor Erin had ik net een opname voor het nummer Tuesday the 7th achter de rug en we hadden de smaak te pakken.

Ik bedacht een thema, schreef dit uit voor tenor sax en nam dit op met een Hammond sound als voorbeeld voor Igor. De volgorde van de akkoorden schreef ik op een A4. We konden beginnen met sessie 4.

Op vrijdag 2 maart was het zover. Fred v d Essen verzon een prachtige baslijn, Richard Jacobs vulde de sfeer aan op drums, Igor speelde de Tenor sax en ik koos voor de Fender Rhodes. We namen het muziekstuk circa vijf keer op. We kozen uiteindelijk voor de laatste versie, die we eigelijk niet meer wilde spelen omdat we dachten dat de muziek er niet beter op zou worden. De sfeer van deze opname was het beste.

De dagen erna heb ik meteen alle gitaar partijen ingespeeld en een definitieve eindmix gemaakt. Na het masteren kon de muziek het web op.

Het ontwerp voor de site was niet moeilijk, daar was ik snel mee klaar. De foto’s heb ik gesneden op breed beeldformaat 16:9 en daarna geanimeerd
tot een swf animatie. In Photoshop en Image ready maakte ik de tekst gif animaties.

Er moest alleen nog iets bij.
Een mooie Franse stem ……. Laurence Grandjean.

Breng eens een bezoek aan de Eifeltoren in deze sfeer !

Pilier Est …… Paris.

Veel plezier.

Frank Koene